Windows’tan nefret etme sebepleri 1

Geçtiğimiz günlerde kullandığım dağıtımın / bölümünün üst üste iki kez arızalanmasından sonra radikal bir kararla Windows 7 yükledim. Açıkçası biraz da istiyordum bunu, sadece hard disk sorununa bağlamak olmaz. Ara ara windows kullanıp unuttuğum nefreti geri kazanıp Linux’a dönmek daha bir güzel oluyor.

Gelelim nefret etme sebeplerimden ilk ikisine (aklıma gelen ilk ikisi).

1-) Her program kendi arama motorunu dayatmaya, kendi toolbar’ını yüklemeye çalışıyor. Özellikle freeware olan programlarda sıkça görülüyor bu. Next next diyerek bile kuramıyoruz programları, sözde next next işletim sistemi. Korkudan lisans anlaşmasını bile okuyacağım neredeyse.(Gerçi mint işletim sisteminin duckduckgo arama motoruyla birlikte gelmesi gerçekten sinirimi bozmuştu)

2-) Sisteme müdahale eden programlar restart istiyor. Iso dosyalarını mount eden bir program yükledim fakat kullanmam için restart etmem gerektiğini söyledi. O sırada önemli bir işim olsa edemeyeceğim. Veya açık tüm programlarımı kapatmam gerekecek. Cidden büyük sıkıntı.

Sanırsam Linux’un benim için en güzel şeylerinden birisi uptime olayı. Günlerce kapatma bilgisayarı, 100 tane program yükle kaldır bana mısın demiyor. Gerçi iyi sıçtığı zamanları da biliriz. Ama en azından böyle ota boka restart istemiyor, benim için yeterli.

Windows 7 den sevgilerimle.

6 Comments

  1. Bundan sonra yorumlardan devam edeceğim sebepleri saymaya.

    Linux’ta bir güncelleme geldiğinde birşeylerin düzeleceğini biliriz. Windows’ta ise Update yapmaya korkuyorum, ya bozulursa diye.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir